CUM TRAIAU ROMANII DIN DELTA DUNARII

Pin It
“ CUM TRAIAU ROMANII DIN DELTA DUNARII “ este un colaj format din doua Filme Documentare de arhiva, cu o valoare cinematografica deosebita.
Primul documentar “ STUF-1966 ” surprinde activitatea de recoltare a stufului in Delta Dunarii, perioada postbelica (1966), in toate aspectele sale incepand cu trezirea lucratorilor inainte de rasaritul zorilor si terminand cu valorificarea sa in fabricile de celuloza. Sunt ecranizate cele mai importante momente: adunarea, organizarea culegatorilor de stuf, deplasarea pe apele inghetate la locurile de recoltare, uneltele, utilajele de recoltare si transport, finalitatea activitatii in fabricile de celuloza precum si cele conexe de cercetare in baza din Maliuc (locatie propusa ca centru de coodonare a tuturor activitatilor in delta). Observam totodata profilul si priceperea oamenilor deltei in aceasta epoca, oameni care din cele mai vechi timpuri au recoltat si utilizat aceasta resursa, considerata a doua ca importanta dupa cea de peste. Al doilea documentar “ STURIONII SE PESCUIESC PE FURTUNA – 1971 ” surprinde aspecte din viata pescarilor acelor vremuri: pescuitul de Sturioni, uneltele si sculele folosite, colectarea de caviar, etc. Sursa: Internet VIZIONARE PLACUTA !


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok